אין כמו להזמין את המשפחה והחברים להתארח בסוכה, מוקפים בקישוטים שהילדים הכינו, ולרכל קצת על מי שפישל בארוחת החג או מי הכריזה על היריון חדש. אז למה לא להפתיע את האורחים עם ארוחת בוקר משודרגת שתגרום לכולם להרגיש כאילו הם בחו"ל? לבבות תפוחי אדמה קריספיים עם ביצי דגים, מגש גבינת שמנת ביתית מושלמת, ואפילו פנקוטה מלוחה עם אפרסק במרינדה ל אלו יהפכו את הבוקר לחוויה קולינרית. שתשאיר את האורחים פעורי פה.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch
לביבות תפוחי אדמה קריספיות
מצרכים:
ללביבות:
• 1 ביצה
• 1 כף קמח
• 1 כפית מלח
• פלפל
• 680 גרם תפוחי אדמה
• שמן זית כתית מעולה
להגשה:
• סלמון מעושן
• שמנת חמוצה
• ביצי דגים
• שמיר
• גרידת לימון
אופן ההכנה:
עבור הלביבות: מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרצועות דקות (ז'וליאן) ומייבשים במגבת מטבח או במסננת עד להסרת עודפי מים.
בקערה, מערבבים את הביצה עם הקמח, המלח והפלפל. מוסיפים את תפוחי האדמה לקערה ומערבבים היטב כדי לצפות אותם בתערובת הביצה.
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס במצב אוויר חם.
בינתיים, על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, יוצרים לביבות קטנות מהתערובת. אופים אותן בתנור שחומם מראש במשך כ-20 דקות.
מניחים את הלביבות על צלחת עם כפית שמנת חמוצה, פרוסת סלמון מעושן, כפית ביצי דגים, ומקשטים עם שמיר וגרידת לימון.
מגש גבינת שמנת ביתית
מצרכים:
עבור גבינת השמנת:
• 1 ליטר חלב מלא
• 150 מ"ל שמנת
• 50 מ"ל מיץ לימון
• מלח
• פלפל
עבור הלחם הקלוי:
• לחם מחמצת
• שמן זית
עבור התוספות:
• ריבת פטל או תות
• 1 שזיף אדום
• גבעול בצל ירוק
• אגוזים
• דבש
• פלפל
• פרחים אכילים
אופן ההכנה:
עבור גבינת השמנת הביתית: מחממים את החלב והשמנת בסיר עד שהנוזל מתחמם כמעט עד לנקודת רתיחה.
מוסיפים את מיץ הלימון המסונן ומשאירים לעמוד כ-30 דקות כדי לשבור את החלב והשמנת ולהפריד את הגבן מהנוזלים.
מסננים לתוך קערה עם מסננת ומטלית גבינה רטובה שמשמשת כפילטר. מנקזים במשך 20 דקות ואז סוחטים לניקוז טוב יותר.
משאירים למשך 20 דקות נוספות, סוחטים כל 5 דקות. מעבירים את הגבינה לקערה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ושומרים בצד.
עבור הלחם הקלוי: חותכים את הלחם לפרוסות, מניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה, מזליפים שמן זית בנדיבות ואופים בחום של 190 מעלות למשך 10-15 דקות, בהתאם לעובי הפרוסות.
כשהלחם קלוי, מניחים את הגבינה בצד אחד של הצלחת.
מוסיפים כמה נקודות של ריבה מעל הגבינה, מניחים באופן אקראי את השזיף החתוך לפרוסות, את גבעול הבצל הירוק הפרוס, את האגוזים הקצוצים, מעט דבש, פלפל ופרחים אכילים.
מגישים עם פרוסות הלחם הקלוי בצד השני.
פנקוטה מלוחה עם אפרסק במרינדה
מצרכים:
עבור הפנקוטה:
• 250 גרם גבינת ריקוטה
• 50 גרם גבינת עזים
• 200 מ"ל שמנת מתוקה
• 3 עלי ג'לטין
• 1 כפית דבש
• מלח ופלפל
עבור האפרסק:
• 2 אפרסקים
• מיץ מ-1 ליים
• 50 מ"ל שמן זית
• 1 כפית דבש
• 5 עלי נענע
• מלח
להגשה:
• עגבניות מגוונות
• שמן זית
• אגוזי לוז
• שמיר טרי
• אפרסקים (מההכנה הקודמת)
אופן ההכנה:
עבור הפנקוטה: משרים את עלי הג'לטין במים קרים. מחממים את השמנת בסיר קטן ומוסיפים את הג'לטין המושרה. מערבבים עד שהג'לטין נמס לחלוטין.
מוסיפים את שתי הגבינות, הדבש, המלח והפלפל לתערובת ומערבבים היטב. יוצקים את תערובת הפנקוטה לצלחת בה נרצה להגיש את הסלט ומניחים במקרר להתגבשות.
עבור האפרסק במרינדה: מקלפים וחותכים את האפרסקים. בקערה, מערבבים את מיץ הליים, שמן הזית, הדבש, עלי הנענע והמלח. מניחים את האפרסקים בשקית ואקום יחד עם המרינדה ואוטמים למשך 3 דקות.
מניחים עגבניות קצוצות בצורות ובצבעים שונים על הפנקוטה. מוסיפים חתיכות אפרסק. מסיימים עם מעט שמן זית, מעט פלפל שחור, אגוזי לוז קצוצים ועשבי תיבול ארומטיים.