ב־22 באוקטובר מציינים ברחבי העולם את יום האגוזים, חגיגה קולינרית שמוקדשת למרכיב הקטן והאצילי הזה שמעשיר כמעט כל מנה. בין כל סוגי האגוזים, השקד נחשב לבן האלגנטי של המשפחה בזכות טעמו העדין והיכולת שלו להשתלב במנות מתוקות ומלוחות כאחד. מעבר לניחוח האגוזי ולמרקם העדין שהוא מוסיף למנות, השקדים עשירים בשומנים טובים, סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמין E ונוגדי חמצון שמסייעים לשמירה על בריאות הלב והעור. לכבוד יום האגוזים העולמי מציגה השפית והעיתונאית מאיה דרין, באדיבות סולתם, מתכון לקציצות עסיסיות עם שקדים טחונים וירוקי העונה- מנה ביתית עם טוויסט טבעי ומזין שמוכיחה שאגוזים יכולים לככב לא רק בקינוחים אלא גם במנות עיקריות מלאות טעם ורעננות.

רשימת חומרים לכ-20 קציצות:
1/2 ק"ג בשר עגל טחון
1 ביצה
1 כוס שקדים טחונים
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן
2 שיני שום קלופות
חופן עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, נענע, כוסברה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן לטיגון
להגשה:
עלי תרד טורקי קרועים לפיסות
עלי קייל קרועים לפיסות
אפונת שלג
שפע עשבי תיבול
1/2לימון טרי

אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת חלקה ואחידה.
- בעזרת ידיים משומנות יוצרים קציצות עגולות.
- במחבת גדולה מחממים שמן לטיגון ומטגנים את הקציצות על אש בינונית כ-3 4/ דקות מכל צד עד שמשחימות.
- מוציאים את הקציצות מן המחבת, מוסיפים למחבת מעט שמת זית ומעבירים פנימה עלי תרד טורקי, עליי קייל, אפונת שלג ועשבי תיבול. מקפיצים דקותיים, מוסיפים את הקציצות, סוחטים מעל מיץ לימון ומגישים מיד.
המתכון באדיבות שפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ובאדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם
