שווארמה הודו עם גרגרי חומוס של השפית מאיה דרין והמותג סולתם. סטיילינג נטשה חיימוביץ, צילום גל בן זאב

באדיבות השפית מאיה דרין והמותג סולתם

יום הג'אנק פוד הבינלאומי, שחל ב־21 ביולי, מוקדש כולו לאותן מנות מפנקות שאנחנו הכי אוהבים לשנוא – או אולי שונאים לאהוב.

שווארמה הודו עם גרגרי חומוס של השפית מאיה דרין והמותג סולתם. סטיילינג נטשה חיימוביץ, צילום גל בן זאב

הפעם, במקום להתמסר לשמן עמוק ולפיתה מתפקעת, מציעים השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין והמותג סולתם גרסה מפתיעה ובריאה לשווארמה: נתחי הודו רכים, מתובלים בעדינות, עם גרגירי חומוס, בצל סגול וטחינה – שילוב מזין שמתאים גם לילדים וגם למבוגרים, ומוכיח שאפשר ליהנות מהטעם המוכר של שווארמה, בלי לוותר על הבריאות.

רשימת מצרכים ל-2 מנות:

לשווארמה:

300 גרם נתחי שווארמה הודו

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית

להגשה:

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

גרידת לימון מ-1 לימון

1/2 כוס עליי כוסברה

1/2 בצל סגול פרוס דק

1/2 כוס טחינה טובה ומתובלת

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את נתחי ההודו בכמון, פפריקה, מלח ופלפל.
  2. מחממים שמן זית במחבת גריל ומשחימים את השווארמה כ-5 דקות עד שהנתחים מוכנים.
  3. מוסיפים למחבת גרגירי חומוס, גרידת לימון, כוסברה ובצל , צולים יחדיו למשך שתי דקות.
  4. יוצקים מעל ומגישים.

בתיאבון!

המתכון באדיבות השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם

שווארמה הודו עם גרגרי חומוס של השפית מאיה דרין והמותג סולתם. סטיילינג נטשה חיימוביץ, צילום גל בן זאב

השאר תגובה

נא להזין את ההערה שלך!
נא להזין את שמך כאן