מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם.
רשימת חומרים ל-4 מנות:
8 יח׳ כנפי עוף
6 יח׳ גרונות עוף
2 כפות שמן זית
1 בצל מקולף וחתוך לרצועות
1 כרישה קטנה חתוכה לפרוסות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות או למקלות דקים
2 יח׳ שורש סלרי ו/או פטרוזיליה חתוך לפרוסות
2 ענפי סלרי קצוצים
4 שיני שום
3 גבעולי שמיר
3 גבעולי פטרוזיליה
1 חתיכת דלעת בשלמותה
2 יח׳ קישואים חתוכים לפרוסות עבות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם כף שמן, מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפלים ומשחימים מכל הצדדים.
מוציאים את נתחי העוף מהסיר ושמים בצד.
לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי, שורש וגזר.
מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את חתיכת הדלעת והקישואים, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
מתקנים תיבול.
בתאבון!